Werkwijze

 

 
U bent op zoek naar een mooie grafsteen voor een eerlijke prijs. Met onze configurator is dat heel eenvoudig. Via de link boven- en onderaan deze pagina komt u bij onze configurator terecht. Hier doorloopt u vier stappen:

1. Ontwerp de grafsteen

Op de ontwerppagina vindt u vele modellen grafstenen, kleuren graniet en dekplaten. Welke staande steen spreekt u het meeste aan? Wilt u een dekplaat of een plantenstrook? Door middel van onze configurator krijgt u meteen een goed beeld van het eindresultaat en de prijs. De getoonde prijs geldt voor een grafsteen met oppervlaktemaat tot 200 x 100 cm, een staande steen van 8 cm dik, een omranding van 6 cm dik en is inclusief 60 lettertekens, plaatsen en de betonfundering.

2. Tekst

Nadat u de grafsteen naar uw wensen heeft samengesteld, geeft u aan welke tekst er op de steen moet komen te staan en in welk lettertype. Wij zorgen voor een tekstindeling die goed bij de vorm van de steen past. Voordat de tekst in de steen wordt gemaakt, sturen wij u een proefdruk ter controle.

3. Accessoires

Om de grafsteen extra persoonlijk te maken kunt u deze voorzien van mooie accessoires. Zo is het mogelijk om afbeeldingen in de steen te zandstralen of om een porseleinen foto te plaatsen. Daarnaast zijn er veel vazen, lantaarns, kruizen, harten, dieren of bloemen leverbaar in aluminium of brons. Kunt u het gewenste accessoire niet vinden? Geef dit dan aan ons door, wij gaan graag voor u op zoek.

4. Uw gegevens

Tot slot vult u een aantal contactgegevens in om de vrijblijvende offerteaanvraag te voltooien.

 

De definitieve prijs kan nog worden beïnvloed door de regels van de begraafplaats en de locatie. Zo kunnen er verschillen zijn in:

 • Maatgeving: Iedere begraafplaats hanteert eigen regels over de afmetingen van de grafsteen. Zo kan het zijn dat de grafsteen verplicht groter gemaakt moet worden of dat de omranding dikker moet zijn.
 • Grafnummer: Op sommige begraafplaatsen is het verplicht om het grafnummer in de steen aan te brengen.
 • Funderingspalen: De begraafplaats kan het verplicht stellen dat er funderingspalen onder het door ons geleverde beton worden geplaatst.
 • Vergunningskosten/Leges: Eventuele vergunningskosten of leges worden vastgesteld door de begraafplaats of gemeente.
 • Locatie: In het grootste deel van Nederland is het plaatsen van de grafsteen bij onze prijs inbegrepen. Klik op de link hieronder voor een duidelijke afbeelding met de eventuele meerprijzen.

Voor meer informatie over de eventuele meerprijzen: klik hier.

De offerteaanvraag is verzonden, en nu?

 1. Allereerst nemen wij contact op met de desbetreffende begraafplaats of gemeente om zaken zoals de leges van de vergunning en de maatgeving van de grafsteen op te vragen.
 2. Als wij deze informatie hebben gekregen maken wij de op maat gemaakte offerte op. U komt zo dus nooit voor onaangename verrassingen te staan. Deze offerte ontvangt u per mail.
 3. Als alles naar wens is dan geeft u dit aan ons door. Hierna maken wij de orderformulieren en mailen die samen met de aanbetalingsfactuur van 20% van het orderbedrag naar u toe.
 4. Nadat u ons de ondertekende orderformulieren heeft gestuurd en u de aanbetalingsfactuur heeft betaald, nemen wij de grafsteen in bestelling.
 5. Wij vragen de vergunning om de grafsteen te mogen plaatsen voor u aan.
 6. Nadat wij een tekstindeling hebben gemaakt ontvangt u per mail een proefdruk. Als de proefdruk naar wens is en de steen klaar is maken wij de tekst in de steen.
 7. De dag na het plaatsen van de grafsteen krijgt u hier telefonisch bericht van. In de week na plaatsen sturen wij u de factuur toe.

 

 

Veelgestelde vragen:

Wat is de verwachte levertijd?
De levertijd is 14 tot 16 weken. Voor plaatsingen in Friesland, Groningen, Drenthe, Limburg en Zeeland kan dit 2 weken langer zijn.
 
Plaatsen jullie in heel Nederland?
Wij plaatsen overal in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.
 
Moet ik een vergunning aanvragen?
Nee, dat doen wij voor u. Wij nemen contact op met de betreffende begraafplaats of gemeente.
 
Krijg ik garantie op de grafsteen?
Wij bieden standaard 25 jaar garantie op het graniet, 20 jaar op de betonfundering, 10 jaar op al het voeg- en metselwerk en 5 jaar op de lak van de tekst in de staande steen. Bij lichte kleuren graniet is er een kans dat er vlekken in komen, dit valt niet onder onze garantie.
 
Op welke manier komt mijn tekst op de steen te staan?
Met de door u opgegeven tekst maken wij een indeling die wij met u overleggen. Hier ontvangt u een proefdruk van waarin u eventuele wijzigingen kunt aangeven.
 
Moet ik een aanbetaling doen?
Ja, wij vragen standaard een aanbetaling van 20% van het orderbedrag.
 
Komen jullie ook aan huis?
Nee, wij werken zonder toonzaal en komen niet aan huis waardoor wij de laagste prijs kunnen aanbieden. Via ons bedrijf Daming Natuursteen komen wij wel bij u aan huis. Kijk op daming.nl/werkwijze voor de mogelijkheden.